...

ИНФОРМАТОР О РАДУ

ПОДРЖАВА

НАША МРЕЖА

      Л Е Г А Т

е - ЧИТАОНИЦА

ДИГИТАЛНА ЗБИРКА

Ebiblioteka

НАША  Е - КЊИГА

Е-ЗАВИЧАЈНОСТ


    МАТИЧНОСТ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО


    ЕДУКАЦИЈА

  knjige

   ДОМИЦИЈАЛ

 

Били смо на 19. конференцији БДС

BarbaraLisonIFLA.jpg

На Дан библиотекара и празник Библиотекарског друштва Србије - 75 година трајања! Одржана је XIX конференција БДС -  Удруживање, повезивање и умрежавање библиотекара.  

На Конференицији Библиотекарског друштва Србије у Београду, у Народној библиотеци Србије и Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ од 14. до 16. децембра учествовали су и библиотекари наше библиотеке. Имали смо прилику и да се упознамо са председницом Међународне федерације библиотечких удружења и институција г-ђом Барбаром Лисон (IFLA).
Годишња конференција Библиотекарског друштва Србије одржана је у Београду под слоганом “Удруживање,повезивање умрежавање библиотекара”. Током три дана конференције представиле су се колеге из земље, региона али и далеког Хонг Конга. Приказани су примери добре праксе али и отворене дискусије са врло важним темама: питање инфраструктуре библиотека, волонтирање и запослење младих библиотекара, (финансијски) положај библиотекара као професије, питање ауторских права…Библиотекарка Валентина Поповић присуствовала је конференцији као и радионици Project speed dating колегинице Мирјане Нешић, када је имала прилику да се упозна са радом колегиница из Србије и региона, њиховим пројектима и интересовањима. Честитамо јубилеј колегама и колегиницма са позивом на сарадњу, удруживање и повезивање.