...

ИНФОРМАТОР О РАДУ

ПОДРЖАВА

НАША МРЕЖА

      Л Е Г А Т

е - ЧИТАОНИЦА

ДИГИТАЛНА ЗБИРКА

Ebiblioteka

НАША  Е - КЊИГА

Е-ЗАВИЧАЈНОСТ


    МАТИЧНОСТ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО


    ЕДУКАЦИЈА

  knjige

   ДОМИЦИЈАЛ

 

УЛОГА БИБЛИОТЕКЕ У ФУНКЦИЈИ КУЛТУРНОГ ТУРИЗМА

Централни стручни скуп за чланове мреже „Библиотеке нашег окружења“ одржан је од 30. маја до 01. јуна 2023. у бањи Врујци. Организатор програма био је Интернет клуб Љиг и председник УО Мирко Марковић. Наша библиотекарка Валентина Поповић, кроз примере из праксе, представила је  примену и употребу QR кодова у библиотекама. Велико интересовање било је и за књигу о употреби дигиталних алата у нашој библиотеци.

Кроз овај акредитовани семинар у два сегмента полазници су се упознали са корелацијама материјалних и нематеријалних културних добара локалне заједнице са завичајношћу (садржајима завичајног фонда). Посебан сегмент рада током семинара било је је упознавање са методима рада савремених туристичких организација и могућностима које за овај вид сарадње дају традиционалне и нове туристичке манифестације. Што је имало за циљ унапређење библиотечког пословања у новим условима. Синтезом прва два сегмента поткрепљена су на примерима добре праксе уз иновативности у овом делокругу библиотечког деловања код нас и у региону.

Семинар се изводио комбинацијом видео линка на скарт дисплејима најновије генерације и живе речи еминетних стручњака у овој области. Последњег дана се организована је инструктажа овладавањем самосталног креирања QR кода и „сајам идеја“ применљивих и свакодневном раду. Радујемо се будућим пројектима и сарадњи са другим библиотекама на даљем унапређењу библиотечке праксе.

         digitalni.alati