...

ИНФОРМАТОР О РАДУ

ПОДРЖАВА

НАША МРЕЖА

      Л Е Г А Т

е - ЧИТАОНИЦА

ДИГИТАЛНА ЗБИРКА

Ebiblioteka

НАША  Е - КЊИГА

Е-ЗАВИЧАЈНОСТ


    МАТИЧНОСТ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО


    ЕДУКАЦИЈА

  knjige

   ДОМИЦИЈАЛ

 

Нови садржаји и услуге на Е-библиотеци

Пројекат Е-библиотека, као огранак библиотеке за дигитални садржај, започет је 2020. године. За ове три године мењале су се намене, од каталога монографских публикација, до виртуелног кутка за образовање свих категорија корисника. Завршавамо годину са унапређеним сегментима Е-библиотеке.

Библионица као  образовна подршка свим корисницима, нарочито ученицима, наставницима и родитељима, сада има нови сегмент: Медијска писменост. Резултат је рада и учешћа библиотекарке Валентине Поповић на више пројеката посвећени овој теми, као тренер медијске писмености реализовала је више радионица са корисницима, што је резултирало кеирањем посебног одељка. Култура онлајн сада пружа прилику корисницима да приступе платформи за читање и писање прича, а Подкасти и Звучне књиге сада имају своје одељке. Одељак Дигитална завичајност је доживео највећу трансформацију, некада Завичајне публикације, сада садржи Виртуелне полице; Докторске дисертације; Љишке културне вечери; Е-каталози; Фото-албуми и посебан сегмент Милован Данојлић. Од сада је доступно дигитално издање (PDF) књиге
Влада Гошњић ОЛТАР СВЕТОГ ГЕОРГИЈА ПРИ РЕЦИ ЉИГУ 1 Историја манастира Боговађе од краја XIV века до 1791. године. Такође је постао дигитално доступан и рад Влада Гошњић, Небојша Д. Ђокић, Зоран А. Антонијевић ПРИЛОГ ИСТОРИЈИ ЦРКВЕ САБОРА СВЕТОГ АРХАНГЕЛА ГАВРИЛА У МОРАВЦИМА. Поносни смо и на Радове ученика о Завичају, те најновији рад говори о Еколошким изазовима општине Љиг. Е-каталози сада садрже упутства за претрагу књига у Кобис систему за каталогизију. Библиотека је у процесу уноса књига у овај систем, те је за сада могуће претражити око 2000 књига.