...

ИНФОРМАТОР О РАДУ

ПОДРЖАВА

НАША МРЕЖА

      Л Е Г А Т

е - ЧИТАОНИЦА

ДИГИТАЛНА ЗБИРКА

Ebiblioteka

НАША  Е - КЊИГА

Е-ЗАВИЧАЈНОСТ


    МАТИЧНОСТ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО


    ЕДУКАЦИЈА

  knjige

   ДОМИЦИЈАЛ

 

Учешће у међународном пројекту

Библлиотекарка Валентина Поповић учествоваће у међународном пројекту.  Изабрана је за учесника на пројекту који ће почети тродневним идеатоном у Загребу (од 5. до 7. јуна). Зелене библиотеке СрбијеПројекат Common Waste – Common Libraries који реализују Гете-Институти у Атини, Београду, Букурешту, Истанбулу, Сарајеву, Софији, Солуну и Загребу у сарадњи са партнерском организацијом Зелена мрежа активистичких група има циљ да повеже креативне умове како би заједнички развијали формате који се баве уметношћу, екологијом, одрживошћу и циркуларном економијом и библиотекама као одрживим институцијама. Валентина Поповић је и члан Радне групе за одрживи развој Библиотекарског друштва Србије.  

 

Током идеатона оформиће се међународни тимови, а учесници ће добити полазне премисе и инспирацију од ментора и стручњака.
Наредних месеци учесници ће у својим тимовима развијати едукативне формате који ће се користити и имплементирати у библиотекама (попут радионица, симулационих игара, друштвених игара, опрема за детоксикацију од смећа), а ова фаза ће трајати до септембра.

Овај пројекат трајаће од јуна до октобра 2024. године с програмом који чине догађаји различитих формата, уживо и онлајн.