...

ИНФОРМАТОР О РАДУ

ПОДРЖАВА

НАША МРЕЖА

      Л Е Г А Т

е - ЧИТАОНИЦА

ДИГИТАЛНА ЗБИРКА

Ebiblioteka

НАША  Е - КЊИГА

Е-ЗАВИЧАЈНОСТ


    МАТИЧНОСТ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО


    ЕДУКАЦИЈА

  knjige

   ДОМИЦИЈАЛ

 

IN MEMORIAM

21. јануара 2013. преминуо je мр Миодраг Павловић, председник Управног одбора наше установе. Рођен је 15. јануара 1970. у Београду, а одрастао у Љигу. Дипломирао је на Филолошком факултету Београду, Група за српску књижевност и српски језик 1994. и стекао звање: Дипломирани филолог, професор српске књижевности и српског језика. 

(mr Миодраг Павловић 1970-2013)

Постдипломске студије завршио је на истом факултету – Група за методику наставе књижевности. Магистрирао је 2003. године, одбранивши тезу под називом"Припремање наставника и ученика за тумачење књижевних дела. Тема докторских студија била је "Наставно проучавање романа у основној и средњој школи", ментор проф. др Љиљана Бајић, спремао се да одбрани докторат.

Миодраг Павловић написао је за Црну Гору  читанке за други, трећи и четврти разред опште гимназије (објављено у Подгорици), за ученике у Србији читанке за први и други разред гимназија и средњих стручних школа, после његове смрти објављена је читанка за трећи разред, а од следеће школске године користиће се и читанка за четвтри разред гимназија и средњих стручних школа. Његове колеге су се потрудиле да заврше и приреде те читанке, као и књигу „Спреми се да говориш“, објављену 2014.године.

Обавештавамо пријатеље да је 21. јануара изненада преминуо мр Миодраг Павловић, председник Управног одбора наше установе. Рођен је 15. јануара 1970. у Београду, а одрастао у Љигу. Дипломирао је на Филолошком факултету Београду, Група за српску књижевност и српски језик 1994. и стекао звање: Дипломирани филолог, професор српске књижевности и српског језика. Постдипломске студије завршио је на истом факултету – Група за методику наставе књижевности. Магистрирао је 2003. године, одбранивши тезу под називом "Припремање наставника и ученика за тумачење књижевних дела. Тема докторских студија била је "Наставно проучавање романа у основној и средњој школи", ментор проф. др Љиљана Бајић, спремао се да одбрани докторат.