...

ИНФОРМАТОР О РАДУ

ПОДРЖАВА

НАША МРЕЖА

      Л Е Г А Т

е - ЧИТАОНИЦА

ДИГИТАЛНА ЗБИРКА

Ebiblioteka

НАША  Е - КЊИГА

Е-ЗАВИЧАЈНОСТ


    МАТИЧНОСТ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО


    ЕДУКАЦИЈА

  knjige

   ДОМИЦИЈАЛ

 

VEČE STRANIH JEZIKA

Učenici ljiške Srednje škole "Hiljadu trista kaplara", četvrtu godinu zaredom, predstavili su se pevajući, recitujući i glumeći na stranim jezicima u našoj biblioteci.Program je izveden na engleskom, nemačkom, francuskom i italijanskom jeziku, uz studentsku himnu na latinskom jeziku.
Opšti je utisak da je ovogodišnji program bio najbolji do sada. Biblioteka je kao retko kada bila puna učenika, roditelja, građana a i profesori su došli da podrše svoje učenike.
Pevali su studentsku himnu Gaudeamus igitur, izveli Moon river, koja je svetsku slavu stekla 60-tih godina 20. veka, kao numera za film Doručak kod Tifanija, uz očavarajuću Odri Hepbern. Scene iz mjuzikla Fantom iz Opere, na francuskom, predstavile su maskenbal glumaca i direktora Opere zbog trenutnog nestanka ozloglašenog Fantoma.


Publika je na nemačkom jeziku videla veći deo Nušićevog Sumnjivog lica, a sa oduševljenjem su primljeni i inserti iz čuvene višestruko nagrađivane serije Allo Allo koja govori o životu francuskog naroda pod okupacijim. Film Pirati sa Kariba spada među 250 filmova ikada snimljenih. Mešavina je više žanrova: avanture, fantazije, komedije i romanse. Nešto od toga videli su u Ljižani u izvođenju srednjoškolaca. Pesma italijanskog pesnika Đovanija Paskolija evocirala je sećanje na mladost i izgubljenu dragu. Za kraj, numera nedavno preminulog švedskog muzičara Tima Berglinga, poznatijeg kao Avicii, simboličnog naziva - Wake me up (Probudi me)!