...

ИНФОРМАТОР О РАДУ

ПОДРЖАВА

НАША МРЕЖА

      Л Е Г А Т

е - ЧИТАОНИЦА

ДИГИТАЛНА ЗБИРКА

Ebiblioteka

НАША  Е - КЊИГА

Е-ЗАВИЧАЈНОСТ


    МАТИЧНОСТ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО


    ЕДУКАЦИЈА

  knjige

   ДОМИЦИЈАЛ

 

ПОЧЕЛЕ ЉИШКЕ КУЛТУРНЕ ВЕЧЕРИ

Програм "Учитељ- обична реч богатог значења" почео је "Играма из Србије" најмлађег ансамбла КУД-а Љиг. 
Подсетили смо се на дело великог педагога професора Слободана Ж. Марковића, који је нашој библиотеци даровао преко 5000 књига, чији легат чувамо а Дечја библиотека носи његово име.
Представиле су нам се образовне институције: вртић "Каја" са представом "Чаробна крила". Чули смо о новим тенденцијама  и променама у предшколском образовању, екологији, рециклажи и одговорном живљењу у заједници.
 
( кликом на слику отварате албум са фотографијама догађаја)
Имали смо прилику да чујемо наставницу Милку испред Основне школе у Белановици о будућим плановима и смештају у нову школску зграду.
Принцеза Ана нам је говорила о радионици која је реализована у просторијама Дечје библиотеке. Било је речи и о фестивалу Змајева одржаном на Рајцу, заједно са удружењем Бели Орлови, са позивом да се настави са манифестацијом.
Наш програм обогатили су ученици Основне школе са својим рецитацијама.
Изложена је идеја о започињању формирања легата учитељице Ике као симбола подучавања деце, где су сви позвани да донирају бар једну књигу са посветом свом омиљеном учитељу. Њена бивша ученица Неда говорила је о Илинки Поповић, а као специјални гост нам се и она сама обратила са подсећањем на прошле школске дане.
Програм је завршен наступом КУД-а "Топлица" при Храму Огњене Марије из Бање Врујци,  Влашким играма. 
 
Ускоро можете очекивати видео снимак на нашем Јутјуб каналу. Позивамо вас да будете наши гости и бесплатно постанете чланови библиотеке.