...

ИНФОРМАТОР О РАДУ

ПОДРЖАВА

НАША МРЕЖА

      Л Е Г А Т

е - ЧИТАОНИЦА

ДИГИТАЛНА ЗБИРКА

Ebiblioteka

НАША  Е - КЊИГА

Е-ЗАВИЧАЈНОСТ


    МАТИЧНОСТ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО


    ЕДУКАЦИЈА

  knjige

   ДОМИЦИЈАЛ

 

Промоција књиге "Добро" Радована Пулетића

У Градској библиотеци у Љигу представљена књига "Добро" Радована Пулетића
ЛИЦЕ И НАЛИЧЈЕ СРЕЋЕ
"Боље је бити срећан него у праву", једна је од порука аутора.
У својој четвртој по реду књизи Пулетић разоткрива многе илузије о томе шта је заправо истинска срећа. Кроз приче и догодовштине својих јунака 58-годишњи дипломирани правник из Уба на занимљив и духовит начин казује да само један детаљ или тренутак може наглавачке да промени слику о срећи у коју су годинама чврсто веровали. Ти тренуци у "Добру", баш као и у животу, долазе непланирано и у наизглед безазленим ситуацијама, а њих Пулетић описује истовремено једноставно и маестрално. Они су некад болни, некад комични, али у сваком од њих препознају се ведрина и оптимизам.
Причајући Љижанима неке од написаних прича из најновије збирке, аутор је показао да не располаже само талентом за писање, већ је вешто и са лакоћом улазио у сваки од ликова и дочаравао њихове карактере. Својеврсне скечеве које је Пулетић приредио посетиоцима употпунила је његова ћерка Вања која је читала неке од прича. Једнако лепо као што их је вечерас њен отац приповедао.
"Добро" је књига која се чита у даху и не једном. То је збирка прича и текстова у којима лако и јасно препознајемо себе и своје окружење. Нешто попут огледалца које је увек "Добро" имати у неком џепу.
Текст и фотографија: Саша Симић (управни одбор библиотеке)