...

ИНФОРМАТОР О РАДУ

ПОДРЖАВА

НАША МРЕЖА

      Л Е Г А Т

е - ЧИТАОНИЦА

ДИГИТАЛНА ЗБИРКА

Ebiblioteka

НАША  Е - КЊИГА

Е-ЗАВИЧАЈНОСТ


    МАТИЧНОСТ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО


    ЕДУКАЦИЈА

  knjige

   ДОМИЦИЈАЛ

 

Гости из Скопља

Интернет клуб  Љиг организовао је студијско путовање  колега из Градске библиотеке „Браќа Миладиновци“ из Скопља, Македонија у репрезентативне библиотеке Србије. Свака библиотека коју су посетили  (Јагодина, Лазаревац, Љиг, Ваљево и Библиотеку града Београда) представила се са акцентом на онај садржај који чини ову библиотечку мрежу кохерентном у библиотечкој заједници Србије. Том приликом, Љиг је поред топлине библиотечког делања у малим срединама са поносом показао своји Дечју градску библиотеку "Слободан Ж. Марковић", која је гостима била од посебног значаја, јер је проф. Марковић био оснивач Катедре за Македонску књижевност у нас.

Гости су се у посебном панел програму БИБЛИОТЕКА - ЈУЧЕ, ДАНАС, СУТРА који је оргнизован у тренинг центру Интернет клуба у Врујцима упознали са принципима, али и резултатима рада наше НВО у библиотекарској и информацијској делатности.

Неизбежно је сећање на историски долазак 1.300 каплара из Скопља који су преломили Колубарску битку и наду да ће нова Колубарска битка за културу сачувати наш национални културни идентитет-